Mjuk övergång

Nu är det inte många timmar kvar innan handaget går ner. Storasyster är med också och här ska firas sportlov.

Vad gör man då? Blir det hotell här då eller? Det är svårt att propagera någon form av uppfostran när hälften inte behöver ge respons. Hon är ju här för att hälsa på, tas om hand, pyssla och pratas med. Umgås med, ha trevligt med. Hon är här för att spendera ett trevligt lov. Han är här för att leva. Hon är gäst, han ska flytta in.

Ja, hon blir gäst när hon är här då det är så långt avstånd mellan familjerna, ingen idé att uppfostra då när metoderna är så olika. Finns inte nog med tid att förändra ett beteende och bråka och argumentera då allt rinner av redan första dan på hemmaplan. Men nog får hon ankra storasysterrollen alltid.

Det jag försöker reda ut är alltså; sätter vi upp regler för honom måste ju också hon följa dom. Rätt ska vara rätt, lika för alla. Eller så skjuter vi upp eventuella planer på riktlinjer och påbörjar dom först om en vecka.

Risken är ju att man får en förvirrad grabb som vant sig att leva bekvämt och slippa ansvar och som plötsligt behöver agera och synkroniseras med familjen.


Mjuk övergång?

Kommentarer
Postat av: Denise[O R D & F O T O]

Vilken fin och bra blogg du har! Kika gärna in på min och säg vad du tycker. Kanske kan du också fråga en fråga i min nya funktion på bloggen, skulle vara så roligt!:D

Tack i förhand

Kram Denise

2010-03-03 @ 13:09:55
URL: http://photobydenise.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0