Önska honom lycka till!

Efter middagen var det dags för avstämning av det stundande religionsprovet. Det gick ganska bra. Inte helt enkelt, det fanns lite att slipa på. Jag tror inte att han lagt ner så mycket tid på det där men läst har han gjort, säkert allting (plus fördjupningsuppgifterna som han inte behövde), och i skolan gick dom idag igenom endel.

Inför provet fick alla elever hem en trave sammanfattningar om alla religioner. De hade i skolan suttit i grupper och fått varsin religion att läsa och sedan skriva om. Perfekt att få ihophäftat för att sedan använda som inlärningsmaterial.

Vår 13-åring har inte ännu lärt sig att på egen hand leta upp och samla ihop fakta för att sedan sammanställa och jag antar att det var därför som han endast korrekturläste sin grupps material.

Jag har tänkt på att göra uppgifter som ska lära honom det där. Att hitta information på ett smidigt sätt. Han har det liksom inte i sig, har aldrig behövt, det har aldrig ställts sådana krav på honom. Han har alltid fått allting serverat. Inte för att han har bett om det utan pga omgivningens lathet. Tragiskt. Det är ju så mycket som han missat i livet. Så mycket basics.

Men imorgon är det dags. Religionsprov. Kristendomen, Hinduismen, Buddhismen och Islam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0